Trafik kazasında mağdur olduysanız, trafik kazası tazminat hakkınızı trafik kazalarında uzman bir avukat yardımı ile alabilirsiniz. Bu konuda uzman bir trafik kazası avukatı size profesyonel olarak yardımda bulunur. Trafik kazası tazminatının alınabilmesi için yaralanmalarda yaralanmanın miktarı, maluliyet puanı belirlenmesi gerekmektedir. ‘da Trafik kazasında uzman bir avukat, sizin maluliyet oranınızın kısa zamanda alınmasında, yüksek puanlı olmasında, doğru mevzuata göre alınmasında etkili olabilmelidir. Trafik kazası tazminatının miktarında ve alınma süresinde maluliyet yani yaralanma puanı ve hesabı önemli bir etkendir. Trafik kazası tazminatının alınabilmesinde, tazminat miktarının belirlenmesinde kullanılacak hesaplama yöntemlerinden doğru olanların doğru bir şekilde kullanılması çok önemlidir. Uzman bir trafik kazası avukatının, bu hesaplamaları da tüm incelikleri ile biliyor olması gerekmektedir. Trafik kazası tazminatının alınma süresi de avukatın trafik kazası davalarında tecrübeli ve uzman bir avukat olması çok önem taşımaktadır. Trafik kazasında mağdur olduysanız, trafik kazası tazminatınızı almak istiyorsanız ve fakat uzman bir trafik kazası avukatınız yoksa tazminat hakkınıza kavuşmanız yıllarca uzaması söz konusu olabilecektir.
Trafik kazası tazminatınızı alabilmeniz için destek alacağınız trafik kazası avukatı, kazada kimin kusurlu olduğu konusunda da bilgi ve tecrübe sahibi olmalıdır. Aksi halde tazminat miktarınız azalabileceği gibi, imkansız hale de gelebilir. Kaza zabıtlarında verilen kusur oranları ya da nitelendirmeleri bazen yanlış olabilmektedir. Hatta mahkemeler ve hatta Adli Tıp Kurumu bile kusur raporlarında hata yapabilmektedirler. Hukukunızın bunun farkında olması, raporları mahkemeden, adli tıptan geldi diye hemen kabul etmemesi, incelemesi ve değerlendirebilecek bilgiye ve eğitime sahip olması gerekir. Trafik kazasının alınması için mevcut yollar nelerdir. Bunlardan hangisi sizin olayınız için en uygunudur. Hangisi süreyi uzatır ya da tazminatı arttırır. Bu hususları bilen bir trafik kazası avukatı hem tazminat alma sürenizi kısaltabilecek hem de tazminat miktarınızı yükseltebilecektir. Bazen de tazminatın yüksek olabilmesi için uzun yollardan hak aramanın gerekli olduğunu tespit edebilecek ve size seçme hakkı tanıyabilecektir.
Belirtmek isteriz ki ülkemizde avukatlık da resmi bir uzmanlaşma yoktur yani trafik kaza avukatları diye bir branşlaşma yoktur. Hele de böyle özel konularda uzmanlaşmış avukat oranı çok küçüktür. Resmiyette şu uzmanı bu uzmanı avukat demek yasal olarak mümkün değildir; çünkü böyle bir derecelendirme, ölçme, unvan verme sistemi bulunmamaktadır. Uzman avukattan anlamanız gereken, sadece o davalara bakan, çok sayıda aynı tür davaya bakmış olan ve uzun zaman o davalarla ilgili eğitimler almış, kendisini yetiştirmiş avukat demektir. Yoksa tıpta olduğu gibi uzman doktor ya da mühendislikte olduğu gibi yüksek mühendis şeklinde bir ünvan yoktur. Trafik kazası tazminatınızı alabilmeniz için ya da başka davalarınız için avukat tutma zorunluluğunuz yoktur. Ancak yukarıdaki açıklamalarımızdan sonra bir trafik kazası mağdurunun, ben bu işi yaparım deyip hakkını kendi başına araması ve sonucunda da hak ettiği tazminatı mümkün olan en kısa sürede alabilmesi neredeyse imkansız gibi görünmektedir.
İş Kazası
İş kazası, iş kazaları avukatlarınca İş kazası, Sigortalının işyerinde bulunduğu anda, yürütülmekte olan iş nedeniyle, işçinin işveren tarafından görev ile başka bir bölgeye gönderilmesi nedeniyle iş yapmaksızın geçen sürelerde veya işin yapıldığı yere gidiş sırasında oluşan ve işçinin bedenen ve ruhen sakatlanmasına neden olan kazalara iş kazası denmektedir. İş kazası işveren tarafından emniyet güçlerine hemen, SGK’ya ise kazadan itibaren 3 iş günü içerisinde bildirilmelidir. İşveren kötü niyetli olarak bildirim yapmamış ise İş kazası, kazaları avukatlarına iş kazası işçi tarafından derhal kuruma bildirilmelidir. İş kazası sonucunda İşçi en yakın sağlık kuruluşunda tedaviye alınmalıdır. Sonrasında ise işçiye tedavi süresince iş kazası nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği ödenmelidir. Ancak maluliyet raporuna göre %10 üzerinde maluliyet çıkması durumunda işçiye aylık bağlanır. İş kazası avukatı bu hususu ciddiyetle incelemelidir.